;
ישראקליניק – מרפאה מתקדמת בתחום הפסיכיאטריה
ישראקליניק היא המוסד הרפואי היחיד בעולם המשתמש בגישה ייחודית בשם פסיכוארגונומיה לצורך אבחון וטיפול. שיטה זו, שפותחה על ידי מומחי המרפאה, נשענת על עבודותיהם של פילוסופים ומדענים מימי הביניים ומשלבת תובנות מודרניות בתחום בריאות הנפש.
במשך מאות שנים, פילוסופים ומדענים, שהתבוננו בטבע ובאדם, דנו בשאיפה להרמוניה כאבן יסוד להתפתחות האדם. הם טענו שהשגת איזון פנימי וחיצוני תלויה בהתפתחות אינטגרלית של המחשבה, התחושות והגוף. עבודותיהם של מתמטיקאים, אדריכלים, אמנים, ביולוגים ורופאים העלו תובנות על השפעתם ההדדית של האדם והסביבה, מתוך מטרה להביא להרמוניה אישית וכללית.
בעידן המודרני, עם ההתקדמות המדעית והטכנולוגית המרשימה של המאה ה-21, אנו מביטים בעולם מנקודת מבט חדשה. עם זאת, שאיפת האדם להרמוניה – עם עצמו, עם החברה ועם הסביבה – נותרה בלתי משתנה. על מנת להגיע לאיזון פנימי, נדרש לפתח את המודעות העצמית, כמו גם את התחומים הרגשיים והפיזיים, ובכך ליצור תחושת שלמות. פסיכוארגונומיה, שיטה ייחודית שפותחה בישראקליניק, נועדה בדיוק למטרה זו: לטפל במצבים בהם האדם חווה קונפליקט פנימי או חוסר איזון עם סביבתו.
פסיכוארגונומיה – גישה פורצת דרך
כדי להבין את המהות של פסיכוארגונומיה, ניתן להיעזר בציור המפורסם של לאונרדו דה וינצ'י, "האדם הוויטרובי". הציור מדגים את האיזון והפרופורציות הסימטריות של גוף האדם, המייצגות את ההרמוניה בין האדם לעולם. דה וינצ'י נשען על רעיונותיו של האדריכל הרומי ויטרוביוס, שתפיסתו הארגונומית הדגישה את הסדר המספרי והיחסים הפרופורציונליים במבנה האדם והיקום.
בעוד שהארגונומיה הקלאסית עוסקת בהתאמת סביבת העבודה לאדם, פסיכוארגונומיה לוקחת את הרעיון צעד קדימה. מדובר בגישה חדשנית המתמקדת בהתאמת הטיפול לצרכיו הייחודיים של כל מטופל. שיטה זו שמה דגש על אורח חייו של המטופל, רמת הסוציאליזציה שלו, והיכולת לממש את עצמו ברמה הפנימית והחיצונית.
המטרה: הרמוניה ואיזון נפשי
פסיכוארגונומיה שואפת לאפשר למטופל להשיג הרמוניה פנימית וחיצונית באמצעות תכנון תכנית טיפול מותאמת אישית. גישה זו משלבת מגוון תחומים, תוך התחשבות במאפיינים הפיזיים, הפסיכולוגיים והחברתיים של המטופל. התוצאה היא טיפול מקיף שמכוון לאיזון שלם ותפקוד מיטבי.